Zoekresultaten
Resultaat 1 - 20 (van 29)
Digi-Taalhuis/Leerhuis
Een Taalhuis is de plek in je stad of dorp waar meerdere lokale organisaties samenwerken om mensen te helpen met taal, rekenen of digitale vaardigheden. Je kunt er relevante cursussen volgen of worden doorverwezen naar andere instellingen. De samenwerking van lokale partners, professionals en vrijwilligers zorgt ervoor dat diensten goed op elkaar aansluiten en dat er voor iedere (taal)vraag een passend aanbod is. Bibliotheek Rivierenland is een kernpartner van de verschillende samenwerkingsverbanden.
Taalhuis Maasdriel
Het Taalhuis Maasdriel is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt.
Digi-Taalhuis West Maas en Waal
Het Digi-Taalhuis Geldermalsen is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt.
Nieuwe taalvrijwilligers West Maas en Waal
Opnieuw hebben nieuwe taalvrijwilligers hun certificaat gehaald om aan de slag te kunnen in het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Het Digi-Taalhuis is gevestigd in de Bibliotheek in de Rosmolen.
Nieuwsbericht - 14-03-2019
Taal Thuis en op School start eind september
Taal is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Ook thuis is het goed om veel met je kind te praten, te zingen en voor te lezen. Lukt dat? Helpen met huiswerk of omgaan met sociale media? Hoe doe je dat?
Nieuwsbericht - 19-09-2023
Informatiepunt Digitale Overheid
Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in de bibliotheek voor het Informatiepunt Digitale Overheid, IDO. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.
Waardevolle ervaringsverhalen
Heel veel mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Of met rekenen, internet en op de computer werken. Een formulier invullen, een e-mail typen, voorlezen aan je kind, een ov-chipkaart opladen of brieven lezen. Al deze dingen kun je leren. Lees de waardevolle ervaringsverhalen van mensen die hulp hebben gezocht.
Leerhuis Culemborg
Leerhuis Culemborg is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt. Ook besteedt het Leerhuis aandacht aan rondkomen, gezondheid, opvoeding en vrijwilligerswerk.
Leerhuis Tiel
Leerhuis Tiel is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt.
Leerhuis Zaltbommel
Leerhuis Zaltbommel is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt. Ook besteedt het Leerhuis aandacht aan rondkomen, gezondheid, opvoeding en vrijwilligerswerk.
Taalhuis Buren/Neder-Betuwe
Leerhuis Zaltbommel is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt. Ook besteedt het Leerhuis aandacht aan rondkomen, gezondheid, opvoeding en vrijwilligerswerk.
Digi-Taalhuis West Betuwe
Het Digi-Taalhuis West Betuwe is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een vraag kan langs komen tijdens het spreekuur, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Er wordt dan gekeken of je binnen het Digi-Taalhuis verder geholpen kan worden. Indien dit niet het geval is wordt je doorverwezen. Je kunt er verder informatie of advies krijgen over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt.
Digisterker
Vind je het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker bij de Bibliotheek. In deze cursus leer je om je weg te vinden op de sites van de overheid. Ook leer je een DigiD aanvragen en gebruiken.
Cursus veilig online kopen en verkopen
Of je nu online schoenen koopt of een tweedehands fiets op Marktplaats verkoopt, online winkelen is helemaal van nu. In deze cursus leer je waar je op moet letten om veilig online te kunnen kopen, zodat je met een gerust hart iets bestelt. En je leert hoe je zelf slimmer en veiliger kunt verkopen. Start dinsdag 3 november 2020 in Druten. Deelname is gratis.
Nieuwsbericht - 23-10-2020
Het Digi-Taalhuis komt naar de mensen toe
Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft sinds 4 juli ook een mobiele vorm! Een Mobiel Digi-Taalhuis, ofwel een bus, met lesmaterialen, leesboeken met eenvoudige woorden, promotiemateriaal en laptops, om op locatie cursussen en informatie te geven. Zo kunnen meer kermen in de gemeente worden bereikt. De bus komt op gezette tijden bij de Bibliotheek Dreumel, wordt ingezet bij evenementen in de gemeente West Maas en Waal en kan geboekt worden door organisaties en instellingen.
Nieuwsbericht - 04-07-2019
Hulp bij afspraak boosterprik
Binnenkort krijgen 3 miljoen Nederlanders vanaf 60 jaar en ouder een uitnodiging om een afspraak te maken voor een extra coronavaccinatie, de boosterprik. Vanaf het moment dat jouw geboortejaar aan de beurt is kun je online een prikafspraak maken. Vind je het lastig om zelf online een afspraak te maken? Bij de bibliotheek helpen we je verder.
Nieuwsbericht - 16-12-2021
Hulp bij online donorregistratie
De Wet Donorregistratie vraagt dat je online je keuze registreert. Kom je er niet uit? Bij de bibliotheek helpen we je graag op weg.
Nieuwsbericht - 09-07-2020
Hulp nodig bij de app CoronaMelder? Kom naar de bibliotheek!
Wie vragen heeft over de app CoronaMelder of hulp nodig heeft bij het installeren ervan, kan terecht in de Bibliotheek.
Nieuwsbericht - 13-10-2020
Nieuw convenant bibliotheekwerk 2023-2026: Samen maken we de bieb
Gemeenten en Bibliotheek slaan opnieuw handen ineen. Wethouders van de gemeenten Buren, Culemborg, Druten, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel ondertekenden afgelopen week een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Bibliotheek Rivierenland. Voor de jaren 2023 tot en met 2026.
Nieuwsbericht - 14-03-2022
Nieuw convenant bibliotheekwerk: Samen maken we de bieb
Donderdag 17 mei ondertekenden wethouders van tien gemeenten een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Bibliotheek Rivierenland. Het convenant ‘Samen maken we de bieb’ regelt de samenwerking van de Bibliotheek en de gemeenten Culemborg, Druten, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Lingewaal, Neerijnen, Maasdriel, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel voor de jaren 2019 tot en met 2022.
Nieuwsbericht - 17-05-2018