Heb je een vraag over ons aanbod voor de kinderopvang? Neem dan contact op met Petra Heimeriks, Productontwikkelaar Educatie via petra.heimeriks@bibliotheekrivierenland.nl of 0344 - 63 99 40.

Netwerkbijeenkomst Waarom werken met digitale prentenboeken?

Onze leescoaches Ron Strik en Anke Hafmans geven op dinsdagavond 28 mei een inspirerende lezing tijdens een netwerkbijeenkomst speciaal voor pedagogisch medewerkers die opgeleid zijn tot Voorleescoördinator. Deze bijeenkomst staat in het teken van digitale prentenboeken.

Meer informatie en aanmelden

VoorleesExpress

Boek op Bezoek

Heeft een kindje bij jou op de groep moeite met de Nederlandse taal en vind je dat de taalontwikkeling extra aandacht mag krijgen? Dan kan een geschoolde vrijwilliger die we koppelen aan het gezin uitkomst bieden. Dit is heel makkelijk te regelen met VoorleesExpress. Hoe? 

Lees snel verder

BoekStart

naar boekstart

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

Naar Boekstart

Boekenpret

BoekenPret is een leesbevorderings-programma om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. Samen stimuleren we ouders van kinderen tot 6 jaar om thuis voor te lezen. Zo willen we taalachterstanden voorkomen.

Meer over BoekenPret

Direct naar reserveren BoekenPret

Leesplezier Thuis

Leesplezier Thuis helpt ouders thuis actief met praten, spelen en (voor)lezen aan hun kinderen. Het doel is om een taalrijke en positieve leesomgeving te creëren. Ouders worden in hun thuissituatie ondersteund door een professionele leescoach. Leesplezier Thuis is bedoeld voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2 t/m 7 jaar.

Meer info en aanmelden


  • Onze nieuwsbrief

    Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Meld je dan aan voor onze Ukkie-nieuwsbrief. Speciaal voor professionals die werken in de kinderopvang.

    verschijnt ongeveer 2 tot 3 keer per jaar


  • Hulp nodig?

    Heb je een vraag over ons aanbod voor kinderopvang en BSO? Stuur ons een e-mail.