Media Ukkie Dagen 2024

Gepubliceerd op: 27 februari 2024 08:45

Van 5 t/m 12 april vinden de Media Ukkie Dagen plaats! Door het hele land wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het thema is dit jaar: Ontspannen met media.

Voor groot en klein geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen. Die media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, je aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of té uitdagend zijn. 

Door een kind vanaf het begin te begeleiden bij het gebruik van media, realiseer je een basis waar je gedurende de rest van de jeugd op voort kunt bouwen. Dit geldt voor afspraken, gesprekken, begrip en plezier! Om deze redenen reikt de campagne concrete tips aan, die ieder gezin hierbij kunnen ondersteunen. Want hoe kunnen media helpen bij het creëren van rust, en wanneer is het voor een kind misschien beter even zonder? 

Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Wil je meer weten over de Media Ukkie Dagen en ben je benieuwd naar de tips?

Lees meer