Zoekresultaten
Resultaat 1 - 20 (van 1891)
Vacature: Klantadviseur West Betuwe
De Bibliotheek is veel meer dan boeken uitlenen. Wij werken aan een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen. Naast onze uitgebreide collectie bieden wij een prettige ontmoetings- en verblijfsplek en organiseren diverse activiteiten. Denk hierbij onder andere aan het Medialab en de Maakplaats. Door de inzet van onze leescoaches zijn we ook aanwezig op het consultatiebureau, bij kinderen thuis, op scholen en educatieve instellingen. We werken aan digitale- en taalvaardigheden in...
Mediawijsheid
Jouw mediawijsheid begint hier. Hoe gedraag jij je online? Hoever ga je voor likes en hoe ga je om met cancelcultuur? Hier leer je alles over mediagebruik en sociaal gedrag online. Lees je mediawijs!
Jeugd | 6-12 jaar
Ben je 9 tot 12 jaar oud? De Jeugdbibliotheek is er voor jou! Of je nu op zoek bent naar een boek voor thuis of school. Ook vind je er handige informatie voor je spreekbeurt of werkstuk. Kijk je mee?
Makkelijk lezen
Lezen kan best lastig zijn. Bijvoorbeeld als je dyslexie, ADD of ADHD hebt. Wist je dat er ook boeken zijn die wat makkelijker zijn om te lezen? We hebben de boekentips op een rijtje gezet. Ook geven we je nog andere tips die je kunnen helpen om lezen makkelijker en leuker te maken.
Online Leren | Jeugd & Jongeren
Met je bibliotheekpas heb je toegang tot handige sites die je helpen bij het leren voor school. Je vindt er bijvoorbeeld goede informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Voor 0 - 18 jaar.
De Waanzinnige Podcast
De Waanzinnige Podcast is dé podcast voor en door kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Ontdek welk boek leuk is om te lezen en leen het boek bij een bibliotheek in jouw buurt of leen het digitaal als e-book of luisterboek bij de online Bibliotheek.
Boekrecensies in Literom
Literom is de digitale bron voor boekrecensies en auteursinformatie. De boekrecensies zijn afkomstig uit Nederlandse dag- en weekbladen.
Cursus Voorleescoördinator voor de kinderopvang
Deze cursus leidt pedagogisch medewerkers op tot voorleescoördinator. Heb jij affiniteit met voorlezen en wil je hierin een centrale rol vervullen binnen de eigen instelling? Dan is deze cursus iets voor jou!
Biebclub
Niet ieder kind houdt van lezen. Uit onderzoek blijkt dat minder dan een kwart van de Nederlandse kinderen lezen ‘erg leuk’ vindt. En dat is jammer, want kinderen die lezen niet leuk vinden, lezen ook een stuk minder goed. Gelukkig is daar wat aan te doen! Er zijn allerlei werkvormen en activiteiten die kinderen helpen om plezier in lezen - en daarmee hun leesvaardigheid - te vergroten. Een van die vormen is de Biebclub van de Bibliotheek Rivierenland. Een naschools lesprogramma van 6 weken waarin...
de Bibliotheek op school
Met de landelijke aanpak van de Bibliotheek op school stimuleren we kinderen en jongeren om meer te lezen. Hierbij werken we samen met het onderwijs en gemeenten en geven we dagelijks aandacht aan leesplezier en digitale geletterdheid.
Aanmelden Wetenschap in de buurt
Formulier
Digi-Taalhuis/Leerhuis
Een Taalhuis is de plek in je stad of dorp waar meerdere lokale organisaties samenwerken om mensen te helpen met taal, rekenen of digitale vaardigheden. Je kunt er relevante cursussen volgen of worden doorverwezen naar andere instellingen. De samenwerking van lokale partners, professionals en vrijwilligers zorgt ervoor dat diensten goed op elkaar aansluiten en dat er voor iedere (taal)vraag een passend aanbod is. Bibliotheek Rivierenland is een kernpartner van de verschillende samenwerkingsverbanden.
Taalhuis Maasdriel
Het Taalhuis Maasdriel is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt.
Digi-Taalhuis West Maas en Waal
Het Digi-Taalhuis Geldermalsen is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee je zelf aan de slag kunt.
Welkom in het MediaLab
De Bibliotheek heeft een MediaLab. Daar kun je op een creatieve manier zelf aan de slag en leer je steeds weer iets nieuws op het gebied van techniek, programmeren en maken.
Apparaten gebruiken
Verder komen met apparaten gebruiken: smartphone met Android, tablet met Android en iPad, iPhone en Mac van Apple. Cursussen van de bibliotheek om zelf thuis te volgen. Ook als je geen lid bent.
Windows, Word, Excel
Verder komen met Windows 10, Windows 11, Word en Excel. Cursussen van de bibliotheek om zelf thuis te volgen. Ook als je geen lid bent.
Studeren in de bieb
Moet je echt even goed blokken en wil je niet thuis zitten, maar op een rustige plek? Neem je studiespullen dan mee naar de bieb. We hebben altijd gratis WiFi. Je kunt gebruikmaken van een werkplek met computers, maar er zijn ook mogelijkheden om rustig te kunnen werken aan een tafel. De meeste werkplekken hebben een stopcontact voor het opladen van je laptop of mobiel. Je bent van harte welkom om bij ons te komen leren en studeren.