Hulp bij belastingaangifte

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte? Een expert die met je belasting meekijkt? Heb je een vraag of wil je gebruikmaken van veilige computers en internet? Kom dan naar de Bibliotheek. Er zijn ook inloopspreekuren en cursussen om je op weg te helpen. De hulp is gratis en voor iedereen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Belastingspreekuren

In maart en april organiseren verschillende organisaties in Rivierenland, waaronder de Bibliotheek, inloopspreekuren. Je kunt er terecht met vragen over je persoonlijke belasting- en toeslagzaken. 

Je kunt gratis deelnemen en hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Alle spreekuren op een rij

Agenda belastingspreekuren

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek

Wie zelf aangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek Rivierenland. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt.


Vind een bibliotheek bij jou in de buurt

Extra hulp nodig? Volg een gratis cursus

Bij de Bibliotheek kan je meedoen met de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen, informatie zoeken op overheidswebsites zoals Mijn toeslagen en MijnOverheid. 

Meer informatie over Digisterker

Weinig ervaring met de computer of internet?

Volg dan de cursus Klik & Tik

Geen spreekuren in jouw gemeente?

Woon je in een gemeente waar geen spreekuren over belasting aangeboden worden? Dan kun je hulp krijgen bij de volgende organisaties:

Gemeente Buren en gemeente Neder-Betuwe: Welzijn Rivierstroom via telefoonnummer 0344-60 23 37 of e-mail: info@welzijnrivierstroom.nl

Gemeente Druten: Welzijnsorganisatie MeerVoormekaar, Odette van der Donk via telefoonnummer 024-641 84 59.

Gemeente West Betuwe: Welzijn West Betuwe via telefoonnummer 0345-57 36 88 (bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-12.00 uur) of e-mail: info@welzijnwestbetuwe.nl