Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren


Nieuwe boeken 📚

Boeken Bonanza

Boeken lezen is LEUK! Zeker als we het met z'n allen doen. Maar dan moet je wel het juiste boek vinden. En smaken verschillen, dus Bart laat je gewoon zoveel mogelijk boeken zien. Jij bepaalt wat je ervan vindt!

Klaar voor de Bonanza

Manga met een Netflix-serie

 • Murata Yusuke, ONE One-punch man

  Superheld Saitama, tot verveling gedoemd omdat hij elke vijand met één klap kan verslaan, zoekt een waardige tegenstander om zijn leven zin te geven....

  Gedrukt boek

 • Obata Takeshi, Ōba Tsugumi Death note

  Een student vindt een boek van de dood waarmee hij iedereen kan doden wiens naam hij hierin schrijft. Manga. Vanaf ca. 16 jaar.

  Gedrukt boek

 • Ishida Sui Tokyo ghoul:re

  Ghouls - wezens die tussen de mensen leven en daarop lijken - voeden zich met mensenvlees. Commission of Counter Ghoul is de enige organisatie die de Ghouls...

  Gedrukt boek

Bekijk alle manga series


Cultur-O-theek op woensdag en vrijdag!

Terug in 2024: Cultur-O-theek! Aan de slag met je helden. Ontwerp je eigen sneakers. Leer Manga & Anime characters tekenen van de beste. Ga aan de gang met woordkunst en Spoken Word. Of volg een maakplaatsmasterclass in Graffiti & Streetart. Dit en nog meer allemaal gewoon in de Maakplaats in je Bieb in Tiel. Alle activiteiten zijn gratis. Meld je wel even aan.

Doe gratis mee in Tiel!

Digitaal lezen 📱 🎧

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod aan digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Naar Lezen met dyslexie

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Naar Isdatechtzo.nl

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Naar Delpher.nl

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden? Wij helpen je met het vinden van een onderwerp!

Naar Werkstuk & Spreekbeurt