Vakantielezen: ga je mee op reis?

Gepubliceerd op: 26 juni 2023 07:30

Vakantielezen is hét zomerprogramma van de Bibliotheek. Fenna Ramos, bekend van Zappelin, heeft onlangs in de bibliotheek het dagboek gevonden van Meral en Jop. Twee kinderen die terecht zijn gekomen in een onbekend werelddeel. Volg ook de reis die deze kinderen hebben gemaakt en beleef tijdens Vakantielezen samen een spannend avontuur. Bovendien maak je hiermee kans op het winnen van leuke prijzen.

De verhalen zijn geschreven voor beginnende lezers uit groep 3 en 4. Vakantielezen draait om het reisdagboek van Meral en Jop. Kinderboekenschrijvers Annemarie Bon en Selma Noort hebben, samen met illustrator Willeke Brouwer, 8 verhalen gemaakt over deze twee kinderen die terecht zijn gekomen in een onbekend werelddeel en hun avonturen hebben bijgehouden in een dagboek.

Lezen en leuke opdrachten doen

De reis begint met een zeer gevaarlijk boek.. Fenna leest het verhaal voor, dus bekijk snel de video. 

Meral en Jop zijn dus via een zeer gevaarlijk boek begonnen aan een spannend avontuur. Ontdek samen met Meral en Jop de geheimen van de landen. De reis begint in Avonturenland. Ga je mee? Daarna volgen nog Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, De Sprookjeseilanden en Griezelkust. Ontdek het zelf en ga mee op reis. 

Nog meer spelletjes, downloads en verhalen op Youtube

Met Vakantielezen willen we kinderen stimuleren om in de zomervakantie te blijven lezen. Alle verhalen worden ingeleid met een video van de ontdekkingsreiziger. Wekelijkse vind je op deze plek video's met extra spellen die leuk zijn om te doen in de vakantie. Na het lezen van de verhalen kunnen de kinderen kans maken op een prijs, door de prijsvraag in te vullen. 

Extra verhaal in de Bieb

In de bibliotheek kunnen kinderen een extra verhaal over Merel en Jop krijgen. Dit verhaal, ‘een avontuur in Woesteland’, staat in het mini-boekje en is verkrijgbaar in de bibliotheek. 

Ga je ook mee op reis?