Maand van Lezen en Schrijven

Gepubliceerd op: 4 september 2023 14:44

maand van lezen en schrijven

September staat in het teken van de Maand van Lezen en Schrijven. We besteden extra aandacht aan het belang van lezen, schrijven, rekenen en het kunnen omgaan met de computer en smartphone.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen hier moeite mee. Dit heeft veel gevolgen. Bijvoorbeeld het vinden van een baan, gezond leven en grip hebben op geldzaken is dan lastiger. Daarom organiseren we in september de Maand van Lezen en Schrijven. We roepen iedereen op om in actie te komen. We willen dat meer mensen de kans krijgen om te leren lezen en schrijven. Dat is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Àctiviteiten en prijsvraag

Samen met de Taalhuizen komen we in actie en organiseren we verschillende activiteiten. Zo is er in Beneden-Leeuwen en Dreumel een Escapekoffer. De Escape Koffer is een draagbare escaperoom en laat mensen ervaren hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Spelers lopen vast in taal en merken hoe frustrerend dit kan zijn. Een betekenisvolle ervaring die bijdraagt aan meer begrip. In de Bibliotheek ligt een woordzoeker. Deze staat ook in de lokale kranten. Iedereen kan meedoen en de oplossing insturen.

Doe ook mee!