Kinderboekenweek: Lekker eigenwijs!

Gepubliceerd op: 3 juni 2024 12:07

De Kinderboekenweek komt er weer aan. Dit jaar staat deze campagne bij Bibliotheek Rivierenland volledig in het teken van eigenwijze en tegendraadse personages. Onder het thema "Lekker Eigenwijs" willen we kinderen van 6-12 jaar, eigenlijk van alle leeftijden, inspireren en aanmoedigen om te genieten van lezen. En met het grootste voorleesfeest van Rivierenland kan dat overal. Thuis, in de speeltuin, in het buurthuis of kantine van de sportclub... Iedereen mag meedoen.

De kinderboekenweek is dit jaar van 2 tot en met 12 oktober. In Rivierenland vieren we de start van deze campagne groots op woensdag 2 oktober om 15.00 uur; het moment waarop het grootste voorleesfeest van Rivierenland ooit gehouden wordt. 

Kom lekker zelf in actie en organiseer je eigen voorleesfeest

Iedereen kan zijn eigenwijsheid laten zien door thuis een eigen voorleesfeestje te organiseren. Hiermee help je mee het grootste voorleesfeestje van Rivierenland te realiseren. Het werkt heel simpel. Meld je aan en ontvang een gratis ‘ik doe het lekker zelf’- voorleesfeesttas. Hierin zit alles wat nodig is om de boel op de kop te zetten.

Zo werkt het

Meer over de Kinderboekenweek

Het thema van de 70ste Kinderboekenweek is: ‘Lekker eigenwijs!’. Kinderboeken zitten namelijk vol met sterke personages die laten zien hoe leuk het eigenlijk is om lekker te doen wat je zelf wilt. Vier het dwars zijn met boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen, van Mees Kees tot Matilda en van de NEEhoorn tot de Dappere ridster. Deze Kinderboekenweek lezen we boeken over personages die een tikkeltje tegendraads en eigenwijs zijn.

Later dit jaar volgt een speciale webpagina over de Kinderboekenweek 2024, met o.a. veel leestips. Houd onze webpagina in de gaten!