Boekenweek 2023: Schrijvers op tour in Rivierenland

Gepubliceerd op: 28 februari 2023 16:43

Met het Boekenweekthema 'Ik ben alles’ vieren we in 2023 de pluriformiteit van onze identiteit, een bijzonder actueel thema. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit. Tijdens de Boekenweek gaat schrijver Khalid Boudou op maandag 13 maart in op dit thema.

Ik lees graag over andere mensen en hun kijk op de wereld

— Janet

Met de veelheid aan rollen die we vervullen – die van ouder en kind, van partner en collega, van leerling en mentor – en de veelheid aan gezichten die we on- en offline tonen, is iedereen de optelsom van al die componenten. 

Juist een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. We herkennen én erkennen dat wat we al wisten en verkennen de rekbaarheid van onze identiteit. Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Verzonken in een boek is je identiteit even grenzeloos als je inlevingsvermogen. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles.

Luister, stel je vragen en laat je boek signeren

Stel je vragen, laat je boek signeren of luister naar zijn verhalen en ervaringen. De avond start om 20:00 uur. Kaartjes kosten € 3,50 en ben je lid van de Bibliotheek, dan kun je gratis een plek reserveren. Reserveren kan via deze link

Lees meer over de Boekenweek 2023 en ons complete programma