Bescherm jezelf tegen internet oplichting

Gepubliceerd op: 15 mei 2023 11:02

De vakantie is geboekt, nog maar heel even en dan is het genieten. Plotseling een bericht van het hotel of de camping. Met het verzoek om 1ct met je creditcard te betalen om de boeking te controleren. Kort daarna ben je honderden euro’s lichter. Fraude. Oplichting. Een list.

Dit overkomt mensen die met hun creditcard hun vakantie hebben geboekt. Ontvang je een bericht om de betaalpas te controleren met een kleine betaling? Negeer dit bericht. Je hebt waarschijnlijk al betaald, dat is controle genoeg. Mocht je twijfelen of je nog zaken moet betalen? Neem dan contact op met je hotel of reisorganisatie. Of vraag hulp en uitleg wanneer je aankomt op je vakantiebestemming. Zoek het contactnummer van de locatie op via internet. Gebruik nooit de contactgegevens uit het controle bericht. Laat je ook nooit opjagen, maar voer zelf controles uit op betrouwbaarheid en werk pas mee als je zeker weet dat het te vertrouwen is.

Beter beschermd zijn tegen vormen van internet oplichting?

Meld je dan aan voor ons computercursus aanbod. Met Klik & Tik leg je een (hernieuwde) basis wat betreft omgaan met een laptop of tablet en het internet en de bijbehorende veiligheidstips. Zijn jouw digitale vaardigheden op peil? Overweeg dan onze cursussen DigiVitaler (digitale zorg) en DigiSterker (digitale overheid).

Maak een afspraak

Heb je vragen over jouw computer, laptop, telefoon, tablet of internet? Maak dan een afspraak bij ons Spreekuur Eerste Hulp Bij Online. Zowel de cursussen als het spreekuur zijn geheel gratis. Neem vandaag nog contact op via 0344-63 99 40 of e-mail.